Šoping možemo voljeti ili mrziti ali istina je da smo svi prisiljeni na ovaj ili onaj način kupiti potrebne stvari za kuću, auto, odjeću, obuću, dječje potrepštine ili jednostavno stvarčicu koja će nas obradovati.

Znamo da putovanje do željene trgovine iziskuje određene troškove kao što su troškovi prijevoza, parkinga, amortizacija auta. Vrijeme utrošeno za spremanje i kupovanje možemo kvalitetnije provesti radeći stvari koje nas raduju i a ljudima koji nam nešto znače u životu.

Sve više se ljudi odlučuje za online šoping u Hrvatskoj. Razlozi su različiti, od komocije do uštede. Dobra strana online šopinga je da u nekoliko klikova možemo posjetiti skoro bilo koju trgovinu na svijetu, a da se nismo pomaknuli s fotelje. Online šoping možemo obaviti iz komocije vlastitog doma, ne brinući se pritom kako izgledamo, niti o dodatnim troškovima, niti o utrošenom ekstra vremenu.

Online šoping može biti zabavan ali može biti i umarajući. Zabavan je kad smo zadovoljni obavljenim poslom, čak i ako ponekad nismo ništa kupili. Zadovoljstvo nam može predstavljati i samo razgledavanje ponude prodavača. Online šoping može biti skoro pa iscrpljujući isto kao i beskrajno hodanje od trgovine do trgovine, osobito ako ne znamo što tražimo.

Razlika između online šopinga i posjećivanja trgovina je uglavnom u interakciji s drugim ljudima. Posjetom trgovini primorani smo uspostaviti komunikaciju s trgovcima, bez obzira jesmo li nešto kupili ili ne. U najmanju ruku trebamo ih pozdraviti na ulasku i izlasku iz trgovine. Ponekad sretnemo i poznate ljude pretvarajući šoping i u druženje. Moramo biti spremni potrošiti više vremena ako u svoj šoping uključimo poznanike i bez garancije da ćemo kupiti određeni proizvod.

Online šoping omogućuje brz i jednostavan ulaz u bilo koju online trgovinu. Preduvjet za uspješnu kupnju je dobro poznavanje vlastitih želja i mogućnosti. Najmanje ćemo utrošiti vremena ako online šopingu pristupimo spremni.

Uživati u online šopingu može svatko tko voli kupovati, brzo i jednostavno.